MAGYAR FALU PROGRAM

2021.10.26. 15:00

Teherautót, rézsűkaszát vásárolnak Zsadányban

Kommunális eszköz beszerzésére nyert a Magyar Falu Program keretében az önkormányzat mintegy 15 millió forintot – ismertette Dudás ­Árpád polgármester. A támogatásból egy kisteherautót és rézsűkaszát vásárolnak.

L. B.

Mivel távol vannak a váro­soktól, és nem minden kapható meg helyben, fontos, hogy rendelkezzenek egy olyan kisteherautóval, amivel megoldható a megvásárolt anyagok szállítása – jelezte. Hozzátette: ha lesz rá lehetőség, akkor a képviselő-testület által meghatározott tarifa fejében a zsadányiak számára is biztosítanának szolgáltatást a járművel.

A rézsűkaszának az önkormányzati utak melletti bozót irtásában veszik majd hasznát. Egyre kevesebb a bozótvágóhoz is értő férfi közfoglalkoztatott a faluban, és a rézsűkaszával – amit felszerelhetnek a traktorok egyikére – egy nap alatt megoldható az a feladat, ami korábban akár két hétig is eltartott. Ezáltal hatékonyabban tisztíthatják az utak melletti árkokat – ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában