BÉKÉSCSABA

2021.10.05. 15:24

Könyvtári programok várják az olvasókat

Idén 16. alkalommal rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat. A héten országszerte közel 4000 könyvtári program közül válogathatnak a látogatók.

V. N.

Fotó: Shutterstock

– Békés megyében több mint 200 programmal, kedvezményes és ingyenes beiratkozási lehetőséggel várjuk a könyvek szerelmeseit. Hétfőn Berényi Anna Békéscsabáról elszármazott jelenleg Budapesten élő közgazdász Richter Gedeon kalandos életéről írt könyvét ismerhették meg az érdeklődők. Kedden Varga-Koritár Pál nyugalmazott csabai diplomata volt a könyvtár vendége, aki az izgalmas latin világ címmel tartott előadást. Szerdán Máday Norbert lesz a könyvtár vendége, aki a Pengén csillanó arcok című könyvét mutatja be. Csütörtökön az utazás kerül terítékre: Bárány Róbert érkezik a könyvtárba, aki az Ozone Utazás szerkesztő műsorvezetője. Az utazási magazin rendhagyó módon tárja elénk a világ tájait – részletezte a Lukoviczki Anna, a megyei könyvtár igazgatóhelyettese.

Mint megtudtuk, szombaton a helyismereti kirándulásé lesz a főszerep. A megyei könyvtár olvasói már sokadik alkalommal kerekednek fel és látogatnak meg egy Békés megyei települési könyvtárat. Ezúttal a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár lesz az úti cél, ahol a helyi érdekességeket, a könyvtárosok által végzett helyismereti munkát ismerhetik meg a résztvevők.

A programsorozat utolsó napján, vasárnap pedig a Székelyudvarhelyi Bibliofil Alapítvány munkáját segítve, a Fuss neki programon a szabadkígyósi tanösvényen tehetnek egy 5 kilométeres sétát az érdeklődők.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában