BÉKÉSCSABA

2021.10.13. 10:41

Kiállítás nyílt a 1848-as szabadságharc fegyvereiből

Kiállítás nyílt a napokban a Békés Megyei Könyvtárban, ahol 1848-as fegyvereket tekinthetnek meg az érdeklődők.

B. O.

Képaláírás: Máday Norbert mutatta be a kiállított tárgyakat a megnyitón /Fotó: BMH/

A tárlat megnyitóján Máday Norbert író Pengén csillanó arcok című könyvének bemutatójára is sor került. A szerzővel Lukoviczki Anna, a megyei könyvtár igazgatóhelyettese beszélgetett, többek között a magyar fegyvergyűjtés történetéről.

Képaláírás: Máday Norbert mutatta be a kiállított tárgyakat a megnyitón /Fotó: BMH/

Máday Norbert ugyanis amellett, hogy író, tizenkilenc éves kora óta gyűjti a magyar történelem relikviáit, első kiállítása 1998-ban nyílt Fegyverrel a szabadságért címmel, majd ugyanebben az évben jelent meg az 1848/49-es szabadságharc fegyvereiről írt könyve. 2002-ben szablyavívó iskolát is alapított.

– Többféle, máskor itt nem látható, korabeli fegyvereket állítottunk ki, melyek saját és Fenyvesi Csaba mestertársam gyűjteményéből származnak. Érdemes ellátogatni a könyvtárba és megnézni ezt a különleges bemutatót – hívta fel a figyelmet Trényi Péter vívómester, a Magyar Szablyavívó Egyesület helyi tagiskolájának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában