vésztő

2021.10.11. 07:00

Kérdezhet a testület ülésén a képviselő

Módosította nemrég tartott ülésén a képviselő-testület a szervezeti és működési szabályzatát.

L. B.

Elhangzott, miszerint lesz egy olyan napirendi pont a jövőben az üléseken, amely keretében a grémium tagjai kérdéseket tehetnek fel, interpellációt intézhetnek. A kérdések során felvilágosítást kérhetnek a települést érintő önkormányzati ügyekben, az interpelláció keretében pedig valamilyen hibás, helytelen gyakorlatot jelezhetnek, panasszal élhetnek, vagy intézkedést kezdeményezhetnek­.

Ha a kérdés az ülés előtt legalább két nappal befut a városházára, akkor arra az ülésen válaszolnak. Amennyiben a határidő után érkezik, akkor a felvetésre az ülést követő öt munkanapon belül felelnek. Az ülés előtt legalább hat nappal írásban benyújtott interpellációra az ülésen, a határidő után beadott vagy szóban előterjesztett interpellációra 15 napon belül reagálnak.

Karakas Anikó polgármester és dr. Petri Béla jegyző kiemelték: azért kérik előre a kérdéseket és az interpellációkat, hogy felkészülhessenek és gyorsan válaszolhassanak, ettől függetlenül az ülésen is lesz ezekre lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában