hősök és mártírok

2021.10.23. 15:22

A tiszta és igaz forradalomra emlékeztek Mezőkovácsházán

A mezőkovácsháziakkal együtt emlékezett az 1956-os eseményekre, a forradalom hőseire és a megtorlások mártírjaira Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja szombaton délelőtt.

Cs. I.

Ünnepi beszédében hangsúlyozta, volt idő, amikor beszélni se lehetett a történelemnek erről az időszakáról, azt is meg kellett fontolnia az embernek, hogy mit mond, mer-e álmodni arról, hogy egyszer szabadon élje az életét szabad magyar honban.

– Mi közösségben és nemzetben ünnepelünk és nem csak ezekben a percekben. Merész a megfogalmazás: a magyar forradalom és szabadságharc a lényegénél fogva volt győzelemre ítélve. Mert tiszta és igaz forradalom volt. A kommunista diktatúra elnyomói nem számoltak azzal, a Kárpát-medencében élő népnek van egy álma – az egész világ figyelte ámulva, miként sejlik fel ez a csoda. Nincsenek kétségeink a forradalom erkölcsi tisztasága kapcsán. Ennek megőrzése a jövőben valamennyiünk feladata – hangsúlyozta a szónok.

Takács Árpád: a magyar forradalom a hősök szívében született és ezért volt győzelemre ítélve /Fotók: Lehoczky Péter/

– A magyar forradalom a hősök szívében született és ezért volt győzelemre ítélve. Óriási áldozatokat követelt, de ezek a hősök halálos sebet ejtettek a kommunizmuson és megrengették a világot. Ezek a hősök szabad, független, önálló Magyarországot álmodtak Olyan hazát, ahol összetartanak a nemzet fiai és együtt tesznek a nemzet jövőjéért. Ma független szabad és demokratikus államban élünk. De tisztában kell lennünk azzal, hogy 1956-hoz hasonlóan vannak, akiknek nem érdeke a magyar nemzet egyben tartása. Magyarországot ma is támadják.

Mi tesszük a dolgunkat: védjük határainkat, családjainkat, kultúránkat, keresztény hitünket. Továbbra se engedünk az 56-ból! Minden településnek volt 1956-ja. Erősítsük hitünket, eltökéltségünket, hogy méltó utódai legyünk a lehetetlent nem ismerő, a csodákat megvalósító elődöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában