Mezőhegyes

2021.10.02. 15:00

A jövőben helyben oldják meg a vérvételt

Régi igénye teljesült a lakosságnak: van vérvételre lehetőség helyben. A hírt Pap István Tibor közölte. A polgármester elárulta, megkapták a működési engedélyt.

Cs. I.

Fotó: Shutterstock

– Régen volt, majd megszűnt, de körülményes volt eljutni Orosházára, Mezőkovácsházára az érintetteknek. Különösen nehéz helyzetben voltak a majorokban élő, idős emberek, ezért kellett minél gyorsabban tárgyalásokba kezdenünk. A kormányhivatal, az egészségügyi szolgáltatók, az illetékes hatóságok segítő szándékú együttműködésével sikerült megvalósítani a lehetőséget. Ennek köszönhetően, amint a technikai egyeztetésekkel végzünk, helyben megoldjuk a vér levételét, majd elszállítását – sorolta Pap István Tibor. A háziorvos, dr. Rácz Zsolt rendelője is abba a felújított egészségcentrumba költözött, ahol minden feltétel adott, ott a vérvételnek is alkalmas a hely, a tanyagondnoki szolgálat munkatársai pedig az orosházi laborba történő szállításban segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában