Békéscsaba

2021.09.29. 11:00

Új szobrot helyeznek ki a kulturális negyedben

Öt Munkácsy Mihállyal kapcsolatos szobrot helyeznek ki a jövőben a Munkácsy-negyedben – erről beszélt nemrég sajtótájékoztatókon Szarvas Péter polgármester és a Fidesz-frakció nevében Szente Béla, a kulturális bizottság elnöke.

L. B.

Emlékeztettek, miszerint­ három alkotásról korábban döntöttek. A „Rőzsehordó nő”-t Prisztavok Tibor készíti el az Aradi vértanúk ligetébe, az „Ásító inas”-t Miklya Gábor a József Attila és Deák utcai kishídhoz, a festőfejedelem egész alakos szobrát pedig Boros Péter a múzeumhoz. Munkácsy Mihály szobrát a tervek szerint októberben, de legkésőbb idén át is adnák.

Most arról határozott a városi közgyűlés, hogy „Délután a parkban” tematikában Miklya Gábor alkothat, a mű az emlékházzal szomszédos Omaszta-parkban kap helyet. Lesz még egy alkotás, ami a leendő bábszínház elé, a Beliczey-kertbe kerül, de ebben az esetben a lefolytatott eljárás eredménytelen lett, ezért egy újabb pályázatot írnak ki. L. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában