Balogh Norbert

2021.09.30. 19:59

Martinique szigetére repült el az orosházi férfi ékszere

A világ számos tájáról beszerzett ásványokkal, kristályokkal kombinálja az egyedi tervezésű fa ékszereit egy orosházi fiatalember. Balogh Norbert, vagy ahogy a világhálón ismerik munkásságát, Balnor egy parányi műhelyben álmodja meg aprólékos gondossággal kizárólag kézi megmunkálású gyűrűit, medáljait, hajtűit. Norbert jó ismerője, értője a fának. Nem titkolt szándéka, hogy minél többekhez eljusson ez a természeti kincs és látványa ékszerek formájában.

Csete Ilona

Balogh Norbert megtervezi, majd elkészíti ékszereit /Fotó: BMH/

A minap követőivel osztotta meg gondolatait az alkotó, miután egy páratlan szépségű, mélykék azurit geoda díszítette ébenfa medálja ért célba, több mint 8 ezer kilométer megtétele után. A végállomás pedig a Franciaországhoz tartozó Martinique szigete volt. Egy hölgy a világhálón megpillantotta az orosházi ékszerkészítő fiatalember munkáit, és szeretett volna maga is viselni közülük egyet.

– Több mint öt év munkája, kitartása, szorgalma, türelme van abban a pár betűben, ami a BALNOR. Az évek alatt kaptam elég gúnyos tekintetet, kijelentést emberektől, voltak, akik ki is nevettek, hogy mit akarok ezekkel az ékszerekkel. Ám voltak, akik az első perctől kezdve hittek benne, bennem, és tudták, hogy elérem a célom, bármilyen nehéz is legyen – fogalmazott Balogh Norbert.

Balogh Norbert megtervezi, majd elkészíti ékszereit /Fotó: BMH/

És valóban, egy egyszerű kis műhelyben – ahol nyugalom és csend honol – álmodja meg, tervezi és néhány speciális eszközzel készíti egyedi ékszereit. Ahogy ő fogalmaz: nincs nála nagy felhajtás, ott, a műhelyben, az alkotás ideje alatt nem számít a rohanó ­világ

– Ez egy különleges hely számomra, ahol otthon érzem magam. Megtisztelő, hogy az itt készülő ékszerek a világ több pontjára eljutnak, és képviselik azt az értékrendet, életérzést, amit a művészetnek köszönhetek – erősítette meg hitvallását hírportálunknak a kisváros kis műhelyéből induló Balogh Norbert. Elmondta, fantasztikus sikerként éli meg, hogy egyedi ékszerei Orosházáról Bécsig, Svájcig, Németországig, Hollandiáig, Spanyolországig is eljutva viszik hírét alkotójuk tehetségének.

Utánozhatatlan szépségek

Az ásványok világa külön életforma, spirituális tér, ez hozzátartozik Balogh Norberthez. Felkeresik őt ünnepi alkalmakkor, házassági évfordulóra, anya-lánya kapcsolat megerősítésére, egy szerelem megpecsételésére szánt ékszerért. A felhasznált alapanyagok kiválóan tükrözik a természet által nyújtott utánozhatatlan szépséget és eredetiséget. A kristályok különböző rezgésekkel bírnak. Energiájukat az ékszereket viselők is megtapasztalják. Balogh Norbert már segítette hegymászó küldetését is egy egyedi kabalamedál elkészítésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában