eperjes károllyal

2021.09.23. 17:00

Különleges Széchenyi-évfordulókra emlékeznek Békésen

Dupla évforduló alkalmából rendez Széchenyi István tiszteletére ünnepi megemlékezést a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület, illetve a Családért Alapítvány pénteken 17 órától a békési galériában. A délután előadója Eperjes Károly színművész lesz.

P. G.

Mint azt Serfecz Dávidtól, a városvédők elnökétől megtudtuk, az eseményen egyrészt Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából tisztelegnek a legnagyobb magyar emléke előtt, másrészt annak apropóján szervezték meg a programot, hogy 160 esztendővel ezelőtt, 1861-ben Békésen a legelső települések között neveztek el közterületet Széchenyi Istvánról. Mindez azért is különösen érdekes, mert a bécsi udvar akkor nem nézte jó szemmel azokat, akik megemlékeztek a legnagyobb magyarról.

Ahogy említettük, péntek délután Eperjes Károly színművész tart majd előadást az érdeklődők számára a békési galériában. Mint ismert, a művész alakította Széchenyi Istvánt A hídemberben, felkészülése során pedig rengeteg iratot és dokumentumot tanulmányozott múzeumokban, levéltárakban, a Magyar Tudományos Akadémia levéltárában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában