MEDGYESEGYHÁZA

2021.09.20. 07:00

Jó helyre kerül a fólia

Évek óta keresik a zöld, természetbarát megoldást a hulladékfólia kezelésére Medgyesegyházán.

N. Sz.

Kraller József elárulta hírportálunknak, szeptember végéig megépülhet a városban a várva várt hulladékgyűjtő pont, ám a fólia befogadására csak később lesz lehetőség, a tótkomlósi üzem elkészültekor. A polgármester azt is hozzátette, nemrég részt vett a környezetbarát technológiát Magyarországon elsőként alkalmazó lébényi üzem ünnepélyes avatásán. Szemügyre vehette az üzemet működés közben, megtekinthette az újrahasznosítás eredményeként előállított termékeket, sőt a gyűjtőpontokon használható konténereket is. Kiemelte, Medgyesegyházán is keresik a megoldást a gyűjtőpontokról történő elszállítás kapcsán.

– Jó példa mindig akad, vannak helyiek, akik környezettudatos szemlélet szerint élnek – emelte ki Kraller József, hozzátéve, hogy a veszélyes hulladék nagyobb része legtöbbször még mindig külterületeken, a határban, az erdőszélen vagy a csatornaparton végzi. Az is előfordul, hogy az elhasznált fóliát a gazdák elégetik a kályhában, vagy hosszú évekig összegyűjtve tárolják portájukon. Elmondta, az új, környezetbarát technológia ezt a problémát megoldja majd. Az engedélyezések ugyan csúsznak, száz tervezett gyűjtőpontból csupán tíz épül meg szeptember végéig, de nagy öröm, hogy a medgyesegyházi az utóbbiak közt van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában