Széchenyi István

2021.09.14. 19:55

Átadták a névadó mellszobrát a békéscsabai iskolában

Felavatták kedden Széchenyi István mellszobrát, Boros Péter alkotását a BSZC Széchenyi István középiskola, azaz a Közgé Lencsési úti kollégiumában.

L. B.

Mucsi Balázs, Herczeg Tamás és Paláncz György leplezték le Széchenyi István mellszobrát a kollégiumban /Fotók: B. Á./

Fotó: Bencsik_Adam

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, csaknem száz éve biztosít magas színvonalú oktatást, szakképzést a diákoknak az intézmény, amelyet a legkiválóbbak között tartanak számon. Kimagasló a felsőoktatásba kerülők aránya, a sport- és tanulmányi versenyeken is rendre sikeresen szerepelnek a tanulók, ezek pedig elismertséget adnak a Közgének, és mindez méltó a névadóhoz, Széchenyi Istvánhoz is. Azt kérte a diákoktól: ha ránéznek a mellszoborra, akkor legyenek büszkék arra, hogy egy olyan intézményben tanulnak, amely Széchenyi István szellemiségét hordozza. Paláncz György, a Közgé igazgatója hangsúlyozta, Széchenyi István neve minőséget jelent, és azzal, hogy egy szobrot állítottak, példaképet is állítottak a tanulók elé.

Mucsi Balázs, Herczeg Tamás és Paláncz György leplezték le Széchenyi István mellszobrát a kollégiumban /Fotók: B. Á./

Elhangzott, Boros Péter több köztéri alkotása látható országszerte. Békéscsabán, a Deák utcai kishídnál kapott helyet a kacsacsaládot ábrázoló műve, most pedig Munkácsy egész alakos szobrán dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában