felújítás

2021.08.11. 15:37

Új, korszerű játszótér épül Gyulán

Új játszóteret építenek, illetve a zöld területet is rehabilitálják Gyulán az Adler Ignác utcában, a zeneiskola közelében található tömbök közötti részen – jelentette be a helyszínen megtartott szerdai sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Veres András önkormányzati képviselő.

P. G.

20210811 Gyula Új játszóteret építenek az Adler Ignác ltpn a képen fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A városvezető emlékeztetett arra, miszerint a területen egykoron egy szép játszótér működött, ám az utóbbi 15-20 évben eléggé mellőzötté vált, s annak idején a Kossuth tér rehabilitációjába nem fért bele a felújítása. – Veres András programjának ugyanakkor hangsúlyos eleme volt a terület újjáélesztése – tette hozzá a polgármester. – A mostani fejlesztés 6 millió 800 ezer forintos pályázati támogatásból és 14 millió 200 ezer forintos saját forrásból valósul meg. Ugyanennek, a Zöld város kialakítása Gyulán című pályázatnak a keretében újult meg az Erkel tér és a Petőfi tér egy része is. A fejlesztés részeként kilenc játszóelemet telepítenek, térburkolatos sétányokat építenek 100 négyzetméteren és 615 négyzetméteren füvesítenek majd, valamint két fát is elültetnek.

Veres András és dr. Görgényi Ernő: a gyerekek minden korosztályát várja a játszótér /Fotó: B.Á./

Veres András elmondta, a beruházással szeretnének lehetőséget adni a gyerekeknek, hogy kimozdulhassanak, ne csak a számítógép előtt üljenek. – Mindez azért is fontos, mert a választókerületben nincs jelentősebb játszótér, viszont a környéken sok gyermek él. A létesítmény a kisebbektől a nagyobb gyerekekig kiszolgálja majd a korosztály tagjait. Egyebek mellett mászóka, csúszdarendszer, két nagy teherbírású trambulin, illetve egy kültéri csocsóasztal is várja majd az érkezőket. A járda kialakítását legkésőbb szeptember 30-ig, a játszótér telepítését október 14-ig, a kertészeti munkákat december 14-ig kell befejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában