Mária-zarándoklat

2021.08.22. 10:11

Szarvasra érkezett az áldott kereszt

A zalalövői Áldott Kereszt Egyesület által szervezett országos Mária-zarándoklat keretében szombaton Szarvasra érkezett a Vatikánban már négy alkalommal pápai áldásban részesített cigány áldott kereszt – tudtuk meg Kövesi Csabától, az egyesület elnökétől.

V. E.

Elmondta, az esemény és egyesületük legfőbb célja a cigányság kulturális hagyományainak ápolása, népszerűsítése, illetve vallási kötődéseinek erősítése. A zarándoklat a Komárom-Esztergom megyei csatka-szentkúti kegyhelytől indult, ahol korábban otthonra talált egyesületük jelképe, az áldott kereszt. Utóbbi elnevezése onnan ered, hogy négy vatikáni zarándoklatukon is Isten áldását kérte rá Ferenc pápa. Az út pedig minden olyan magyarországi megyében érinti azokat a településeket – például Szarvast -, ahol a hívek, a roma katolikus közösségek fogadják a keresztet. A zarándoklat a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus cigány miséjén, szeptember 9-én zárul.

Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában