szépkorúak

2021.07.05. 15:00

Idősügyi tanácsot alapítottak Csabán

Idősügyi tanácsot hívott életre a békéscsabai önkormányzat – ismertette sajtótájékoztatókon nemrég Szarvas Péter polgármester és a Fidesz-frakció nevében Paláncz György tanácsnok.

L. B.

Szarvas Péter elmondta, egyre több jelzést kapott, hogy fontos lenne intézményesített keretek között foglalkozni az idősek helyzetével, hogy így hallgassák meg a véleményeiket akár szociális, akár közlekedési témákban. Meghatározott időszakonként jelzések alapján és tudatosan is foglalkoznak majd az időseket érintő témákkal. Paláncz György szerint a tanács fontos kapocs lesz az idősek és az önkormányzat között, hatékonyan képviselhetik a szépkorúak érdekeit.

Az idősügyi tanács elnöke Szarvas Péter polgármester lett, alelnökének pedig Hanó Miklós alpolgármestert választották. A testületben helyet kaptak Herczeg Tamás országgyűlési képviselő mellett többek között a kórház, az egészségügyi és szociális intézmények, civil szervezetek vezetői is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában