Környezetvédelem

2021.06.12. 09:58

Vászontáska jár az eldobhatókért Nagykamaráson

Válts vászonra! – olvasható a felhívás a nagykamarási művelődési központ és könyvtár oldalán. Nagyon aktuális a téma, hiszen júliustól számos, műanyag használati terméket kivonnak a használatból. Már 1200 darabnál is több, a környezetre ártalmas műanyag szatyor érkezett a felhívásukra.

Csete Ilona

Az előzményekről megtudtuk, 2020-ban a Nemzeti Művelődési Intézet csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatához a Válts vászonra! akcióval. A kezdeményezésben a már felhalmozott nejlonszatyrokat váltják be vászonra, így 100 darab zacskóért mindenki egy vászontáskát kap.

Csordás Mercédesz és Fodor Jánosné a vászontáskával /Fotó: BMH/

– Nálunk több mint két hónapja zajlik a gyűjtés. A művelődési ház és a könyvtár bejáratánál van gyűjtődoboz, a lakosság beleteheti a felhívás szerint gyűjtött műanyag táskáit. A sok kicsi sokra megy – a mondás ebben az esetben is találó – mondta a házigazda, Csordás Mercédesz könyvtáros, közművelődési munkatárs. Büszke arra, hogy ilyen sok helyi már csatlakozott a kezdeményezéshez.

Biztos benne, hogy még ennél is több kártékony anyagú zacskó, táska van felhalmozva az otthonokban. Akik tenni akarnak az egészségesebb, élhetőbb környezetért, vihetik azokat folyamatosan a gyűjtődobozba. Száz darab után kapnak vászontáskát jutalomként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában