Időjárás

2024.05.26. 07:13

Sok napsütésre számíthatunk vasárnap Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk vasárnap Békés vármegyében.

Beol.hu

Elszórtan (főleg a Nyugat-Dunántúlon) fordul elő zápor, zivatar. A délkeleti szél többfelé lesz élénk. 26-27 fok köré melegszik a levegő - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Forrás: gettyimages



Nyugodt napsütéses humánmeteorológia-orvosmeteorológia helyzetre számíthatunk vasárnap.
Ezt érdemes is kihasználni, még viszonylag kedvező a légszennyezettségi helyzet, és a pollenkoncentráció is a moderált tartományba esik. Magas lesz viszont az UV-sugárzás, feltétlenül szükséges a megfelelő védelem, de nem csak a bőrünk, hanem a szemünk vonatkozásában is. A jó szabadtéri programok segítik az immunrendszerünk erősödését.
Továbbra is várhatók viszont zivatarok, de akár jégesővel kísért heves viharok is. Az ezeket kísérő fülledtség nagyon megterhelő az időjárás-érzékeny emberek számára. Erősen megnő a szívpanaszok és a légzési nehézségek, a rosszullétek száma. Az átlagosnál melegebb és melegedő tendenciájú idő sok fejfájós számára okoz erősödő panaszokat. Az ő esetükben különösen fontos kerülni a tűző napot, és nemcsak a déli órákban ajánlott a fejük védelme napsugárzástól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!