Rendet tesznek

2024.05.26. 06:52

Felszámolják az illegálisan lerakott hulladékot Eleken

Rendet tesznek Eleken, felszámolják az illegális hulladékot a Vasúti sori városrész mögötti területen. Az illegális hulladék összegyűjtésén túl pedig fokozott intézkedéseket vezetnek be annak érdekében, hogy megszűnjön az illegális lerakat, ezzel együtt a környezetszennyezés.

Vásári Erzsébet

– Ahogy ígértem, ismét rendet teszünk a Vasút sori városrész mögött található nádas melletti területen. Az utóbbi években immár harmadik alkalommal tesszük ezt meg, felszámoljuk az illegális hulladékot – tájékoztatta a lakosságot csütörtökön Facebook-oldalán Szelezsán György polgármester. Hozzátette: a munkálatok végeztével, néhány napon belül a Szántó János, a Dankó Pista, a Czinka Panna, a Vajda és az Eötvös utcák végére kihelyeznek egy-egy 1100 literes kommunális hulladékgyűjtő edényt. A fenitek mellett a polgármester kezdeményezte a környékre térfigyelő kamerarendszer kiépítésre vonatkozó pályázat beadását.

illegális hulladék, felszámolják, Elek
Az illegális hulladékok felszámolása mellett fokozott intézkedéseket vezetnek be Eleken Forrás: Szelezsán György Facebook-oldala

Szelezsán György tájékoztatójában arra kér mindenkit, hogy a vigyázzanak a környezetünkre, ne használják se a Vasúti sori városrész mögötti, se más területet illegális hulladék elhelyezésre. Amennyiben ilyen tevékenységet tapasztal bárki, azonnal értesítse a hatóságokat, vagy magát a polgármestert.

Feljelentést tesznek, ha illegális hulladékot látnak

Hangsúlyozta: a jövőben mindennap ellenőrizni fogják a területet, és amennyiben illegális hulladék elhelyezését tapasztalják, azonnal feljelentést tesznek. Továbbá kiemelte, hogy amennyiben bárkinek problémája van hulladék elhelyezésével, kéri, hogy inkább keresse meg, valahogy megoldást találnak rá közösen, de ne szennyezzék a környezetet.

Szelezsán György figyelmeztetett: az utóbbi években számos új lehetőséget biztosítottak hulladék elhelyezésére és számos új intézkedést vezettek be azért, hogy segítsék a lakosságot. Kezdeményezésére építési és bontási hulladék befogadásra alkalmas telephelyet nyitottak, de befogadják a zöld hulladékokat is ezen a telephelyen. Továbbá néhány éve megduplázták az egy háztartásra igényelhető szelektív hulladékgyűjtő edények számát. A háztartási üveghulladékot a városüzemeltetés telephelyén befogadják, valamint rendszeresen figyelemfelhívó és szemléletformáló programokat szerveznek, mint például a Teszedd! szemétszedési akció.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában