köszöntés

2021.06.29. 14:43

Száz esztendő után is a legvidámabb a nagyszénási Kovács Pál

Ünnepelt kedden és vendégeket várt a nagyszénási Kovács Pál. A település legidősebb polgárához 100. születésnapján köszöntők érkeztek folyamatosan. Nagy Attiláné alpolgármester Nyemcsok János jó kívánságait tolmácsolta az önkormányzat nevében. Háziorvosa, dr. Ugró Éva is felkereste Pali bácsit, aki széles mosoly kíséretében beljebb invitált mindenkit, jelezve, kinn, szerettei készülődnek a sátor alatt a nagy közös ebédre.

Cs. I.

Amilyen jó kedvvel és humorral teszi vidámmá környezetének életét, amilyen életigenlő ember, tőle tanulni érdemes. Orvosa jelenlétében huncutkodva elárulta, mi a hosszú élet titka: a finom csokoládé! Pali bácsi a száz év alatt megélt háborút és békét, könnyű és nehéz éveket, a Covid-járvány különösebben ezért se aggasztotta. És különben is: egy életünk van!

– Figyelembe se vettem a járványt. Szóltam volna, ha érzem a bajt – nézett megerősítést várva Éva doktornőre, aki elmesélte, a faluban az oltások kezdetekor Pali bácsi volt a legelső, aki megkapta a vakcinát. És az élet ment tovább.

Dr. Ugró Éva és asszisztensei is felköszöntötték Pali bácsit /A szerző felvétele/

– Rólam sokan gondoskodnak. Az oltás után mindenki megnyugodott, mert az utcán, az árokparton láttak dolgozni. Kapáltam, kertészkedtem, mint mindig – tette hozzá életvidáman. Pali bácsi hat gyermekes családba született, már senki nem él közülük rajta kívül. Az ő két gyermeke, három unokája, két dédunokája és családjaik együtt ünnepeltek e jeles napon, Nagyszénáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában