tisztítás

2021.06.14. 06:55

Rendbe hozzák az átereszeket Kétegyházán

Mintegy 4,2 kilométernyi szakaszon cserélik ki, tisztítják meg a rossz állapotú átereszeket Kétegyházán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően – mondta el hírportálunknak dr. Rákócziné Tripon Emese.

N. Sz.

20210603 Kétegyháza Vízelvezető árkokat korszerűsítenek. képen: Dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A polgármester elárulta, a település 263 millió forintot nyert, a projekt kivitelezése a jövő héten elkezdődik, az érintett területet már átadták a szakembereknek. A belvíz évek óta gondokat okoz, a csapadékosabb időszakokban a lapos fekvés és a szikes talaj sem kedvez a helyzetnek. A polgármester leszögezte, sok ház előtt beroppant az áteresz, vagy eliszaposodott, esetleg nincs támfala.

Dr. Rákócziné Tripon Emese az egyik javítandó áteresznél /Fotó: Bencsik Ádám/

Településszerte felmérték a helyzetet, ahol indokolt a csere, ott új vízáteresztő kerül az árkokhoz, az átjárókat a munkálatok után helyreállítják, visszafedik. Ahol a csere nem indokolt, ott tisztítást végeznek. A helyiek értesítése folyamatos, a munkálatokra a Kossuth, a Rákóczi, a Kölcsey és a Névtelen utcán, valamint a Déli soron kell számítani. Dr. Rákócziné Tripon Emese kiemelte, a Déli sor és a Batthyány utca közötti csapadékvíz-tározó kotrása, helyreállítása is napirendre kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában