közgyűlés

2021.06.10. 10:31

Értékelték az elmúlt évet a végegyházi horgászok

Éves közgyűlést tartott a Végegyházi Sporthorgász Egyesület a Barangoló Közösségi Házban. ­Mikula István elnök beszámolt az elmúlt esztendő eseményeiről.

Cs. I.

Az érdekképviselet mellett folyamatosan részt vesznek a helyi környezetvédelem érdekében szervezett akciókban, melyekbe a gyerekeket is bevonják.

Tavaly 16,8 mázsa ponty került a tóba. Annak a környezete is napról napra szépült, és két horgászversenyt is rendeztek. LEADER-forrásból nyolc, egyedi gyártású kerti kiülőt készíttettek, ezeket önkéntesek segítségével helyezték ki a tó partjára. Két alkalmazott dolgozik azon, hogy a környező területeken is óvják a természeti értékeket. Az egyesület munkáját az elmúlt évben 21 szerződéses és 50 alkalmi önkéntes segítette.

A végegyházi tó 2025-ig szabályszerűn működhet /Fotó: BMH/

Megalakulásuk óta részt vesznek a község ­közösségi életében is. A növekvő adminisztratív feladatok ellenére továbbra is kiadják az állami horgászokmányokat, segítenek a horgászregisztrációban. A tavalyi évben megtörtént a vízjogi működési engedély megújítása: a tó 2025-ig szabályszerűn működhet.

Az egyesület gazdasági helyzete stabil, a horgásztó bevételei, kiadásai egyensúlyban vannak, a fennálló kötelezettségeiket rendben, határidőre teljesítették. A közhasznúsági jelentést és a pénzügyi mérleget is elfogadta a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában