kutyamentés

2021.06.23. 10:24

Az állatvédők segítségét kérte a mezőőr Békéscsabán

Egy mezőőr kérte az állatvédők segítségét egy bekerítetlen tanyán élő kisebb kutyakolónia befogásával kapcsolatban. A tanya gazdája korábban kórházba került és azóta valószínűleg senki sem etette a kutyusokat.

beol.hu

Ismét a kegyetlen magyar valóság szemtanúi lehettünk. Szomorú és végtelenül elkeserítő, hogy az utcán élő, tanyák körül vegetáló, chipnélküli, oltatlan, ráadásul VEMHES kutyusok országa vagyunk – olvasható a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Csabai Állatvédők közösségi oldalán.

Az egyik munkatársuk kiment a portára, ahol a három kutyus helyett rögtön négy fogadta. Persze, mind tisztes távolból ugatott rá, közel egyik sem mert jönni és közeledésre el is tűntek a tanyát övező ősdzsungelben. Egy megoldás maradt: ki kellett tenni a csapdát.

Fotók: Csabai Állatvédők KHE/Facebook

– A négy kutyusból végül kettőt sikerült tegnap a csapdával befogni, tehát a mai állás szerint azt gondoltuk, juhé, ezt a csatát már félig megnyertük, hisz ők ketten biztonságban vannak, még akkor is, ha a happy end csak akkor jön el, ha a másik 2 kutyust is sikerül majd befogni – áll a bejegyzésben.

– Legalábbis ezt gondoltuk reggel. Jóval később fedeztük csak fel a csukott szemű újszülöttet a kennelben, aki nyilván a mamit ért stressz miatt született meg. Nem tudjuk, lesz-e még több picike, mint ahogy azt sem, hogy ez az egy szem picike életben tud-e maradni, de legalább itt sokkal nagyobb esélye van rá mintha egy bokortanyában született volna meg.

Az állatvédők remélik, a többiek már nem mindenórás vemhesen fognak bekerülni és nem fognak náluk lefialni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában