videóval

2021.06.29. 06:55

A népszerű művésszel mutatják be Békés megye különleges horgászvizeit

Megkezdődött a Körös-Körül Reviczkyvel című filmsorozat forgatása hétfőn Biharugrán, illetve Sebes-Körös fenékgát-zubogójának vízeséseket idéző, különleges környezetében. Külön érdekesség, hogy film rendezője Nagy Zsolt Leó.

Papp Gábor/Licska Balázs

Fotó: Bencsik_Adam

– Már nagyon régóta készült a stáb arra, hogy megkezdhessük egy ilyen horgászsorozat forgatását, amire most jött el a lehetőség – nyilatkozta hírportálunknak a munka szünetében a főszereplő, Reviczky Gábor.

A Kossuth-díjas színművész elmondta, az első évadban 12 részt terveznek, amelyekben a Körösök különleges tájait, illetve horgászvizeit mutatják be az érdeklődőknek. Kérdésünkre kifejtette, a hétfői forgatás helyszínén korábban még nem járt, ellenben amikor Gyulán, a Várszínházban játszott, sokat pecáztak Szanazugban, mialatt pedig Békéscsabán, a Jókai színházban vendégszerepelt, akkor a Hármas- és a Kettős-Körösön horgásztak.

Tizenkét rész mutatja be a Körösök lenyűgöző területeit /Fotók: Bencsik Ádám/

Mint megtudtuk,

Reviczky Gábor nem csak a narrátora és főszereplője a sorozatnak, hanem ő maga is horgászik majd.

– Azt hiszem, rosszul is nézne ki, ha nem ezt tenném – tette hozzá.

Purcsi Zoltán producer elmondta, egy baráti beszélgetés, egy közös horgászat során fogalmazta meg Varga Ádám, a Romis Film ügyvezetője a film ötletét. Ezt követően megkezdődött az előkészítés, majd hétfőn a konkrét munka.

– Legfontosabb célunk, hogy bemutassuk a Körösök vidékét, ezt a különleges tájat, a sajátosságokat, mindazt, amiért ez a vidék vonzó lehet a horgászok számára

– fogalmazott a szakember. Purcsi Zoltán elárulta, természetes volt számukra, hogy a főszerepre Reviczky Gábort kérik fel.

– Gábor hazánk egyik horgász nagykövete, nagyon szereti és érti is ezt a sportot, illetve szabadidős tevékenységet. Emellett számos egyéb produkcióban is együtt dolgozunk vele – fogalmazott.

– A horgászatot az általános megközelítés helyett a vidék sajátosságaira koncentrálva, helyi horgászok segítségével mutatjuk be. A nézők látványos felvételeken keresztül ismerhetik meg a sorozatból egyebek mellett a víz alatti élővilágot, az itt fellelhető különböző halfajok szokásait, tartózkodási helyeit, életterét, táplálkozásuk jellemzőit.

A forgatások a nyáron, ősszel és tavasszal is zajlanak majd. Egy-egy epizód 24 perces lesz, és a Fishing and Hunting csatornán láthatják az érdeklődők. Az első részt előreláthatólag augusztusban vetítik a horgász és vadászcsatornán.

 

A film a F&H csatorna és a Romis Film együttműködésével, a Pannon Értéktárral, a Körösök Kincse Egyesülettel és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségével koprodukcióban készül. Rendezője az a Nagy Zsolt Leó, akit annak idején még a Való Világ 3 évadából ismert meg az ország. A film producerei Purcsi Zoltán mellett Andrejszky Zoltán és Joe Vida.

A tájak és a történelem is megjelenik

Kincses Zoltán forgatókönyvíró lapunknak elmondta, otthona, a Sárrét különleges tájai is szerepet kapnak több epizódban is. – Természetesen a középpontban a folyó különleges környezete és persze a halak állnak, de „kinézünk” a partra is – fogalmazott a forgatókönyvíró. – Ez a vidék bővelkedik a történeti, helytörténeti érdekességben és persze vadregényes tájakban, amiket sokan talán kevésbé ismernek. Éppen ezért is szeretnénk bemutatni mindezt azoknak, akik még nem jártak nálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában