videóval

2021.06.29. 06:55

A népszerű művésszel mutatják be Békés megye különleges horgászvizeit

Megkezdődött a Körös-Körül Reviczkyvel című filmsorozat forgatása hétfőn Biharugrán, illetve Sebes-Körös fenékgát-zubogójának vízeséseket idéző, különleges környezetében. Külön érdekesség, hogy film rendezője Nagy Zsolt Leó.

Papp Gábor/Licska Balázs

Fotós: Bencsik_Adam

Fotós: Bencsik_Adam

– Már nagyon régóta készült a stáb arra, hogy megkezdhessük egy ilyen horgászsorozat forgatását, amire most jött el a lehetőség – nyilatkozta hírportálunknak a munka szünetében a főszereplő, Reviczky Gábor.

A Kossuth-díjas színművész elmondta, az első évadban 12 részt terveznek, amelyekben a Körösök különleges tájait, illetve horgászvizeit mutatják be az érdeklődőknek. Kérdésünkre kifejtette, a hétfői forgatás helyszínén korábban még nem járt, ellenben amikor Gyulán, a Várszínházban játszott, sokat pecáztak Szanazugban, mialatt pedig Békéscsabán, a Jókai színházban vendégszerepelt, akkor a Hármas- és a Kettős-Körösön horgásztak.

Tizenkét rész mutatja be a Körösök lenyűgöző területeit /Fotók: Bencsik Ádám/

Mint megtudtuk,

Reviczky Gábor nem csak a narrátora és főszereplője a sorozatnak, hanem ő maga is horgászik majd.

– Azt hiszem, rosszul is nézne ki, ha nem ezt tenném – tette hozzá.

Purcsi Zoltán producer elmondta, egy baráti beszélgetés, egy közös horgászat során fogalmazta meg Varga Ádám, a Romis Film ügyvezetője a film ötletét. Ezt követően megkezdődött az előkészítés, majd hétfőn a konkrét munka.

– Legfontosabb célunk, hogy bemutassuk a Körösök vidékét, ezt a különleges tájat, a sajátosságokat, mindazt, amiért ez a vidék vonzó lehet a horgászok számára

– fogalmazott a szakember. Purcsi Zoltán elárulta, természetes volt számukra, hogy a főszerepre Reviczky Gábort kérik fel.

– Gábor hazánk egyik horgász nagykövete, nagyon szereti és érti is ezt a sportot, illetve szabadidős tevékenységet. Emellett számos egyéb produkcióban is együtt dolgozunk vele – fogalmazott.

– A horgászatot az általános megközelítés helyett a vidék sajátosságaira koncentrálva, helyi horgászok segítségével mutatjuk be. A nézők látványos felvételeken keresztül ismerhetik meg a sorozatból egyebek mellett a víz alatti élővilágot, az itt fellelhető különböző halfajok szokásait, tartózkodási helyeit, életterét, táplálkozásuk jellemzőit.

A forgatások a nyáron, ősszel és tavasszal is zajlanak majd. Egy-egy epizód 24 perces lesz, és a Fishing and Hunting csatornán láthatják az érdeklődők. Az első részt előreláthatólag augusztusban vetítik a horgász és vadászcsatornán.

 

A film a F&H csatorna és a Romis Film együttműködésével, a Pannon Értéktárral, a Körösök Kincse Egyesülettel és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségével koprodukcióban készül. Rendezője az a Nagy Zsolt Leó, akit annak idején még a Való Világ 3 évadából ismert meg az ország. A film producerei Purcsi Zoltán mellett Andrejszky Zoltán és Joe Vida.

A tájak és a történelem is megjelenik

Kincses Zoltán forgatókönyvíró lapunknak elmondta, otthona, a Sárrét különleges tájai is szerepet kapnak több epizódban is. – Természetesen a középpontban a folyó különleges környezete és persze a halak állnak, de „kinézünk” a partra is – fogalmazott a forgatókönyvíró. – Ez a vidék bővelkedik a történeti, helytörténeti érdekességben és persze vadregényes tájakban, amiket sokan talán kevésbé ismernek. Éppen ezért is szeretnénk bemutatni mindezt azoknak, akik még nem jártak nálunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában