szarvas

2021.04.06. 10:48

Tavaszi virágözön várja a Pepikert látogatóit

A következő hetekben virágba borul a Szarvasi Arborétum – árulta el hírportálunknak Kugyeláné Décsei Mónika, a kert kommunikációs munkatársa.

V. E.

qrf

Tavaly ugyanis összesen 1770 darab hagymás növényt ültettek kertészeik, melyek között találhatóak jácintok, fürtös gyöngyikék, tulipánok, több mint fele pedig nárcisz. A hagymákat kisebb-nagyobb csoportokban ültették el, hogy a kert tavaszi virágzó színfoltjai legyenek. A napokban esedékes ugyanakkor a magnólia virágzása is, ami minden évben néhány napos csodát jelent számukra.

A kicsiket is elbűvölik az illatos és színpompás virágok /A szerző felvétele/

Virágzik még jelenleg a kóbuszi liliomfa, az aranyvessző, a korai lonc, a húsos som, a japánbirs, a nemes májvirág, a szártalan kankalin, a pirosló hunyor, a mirabolán, a piros levelű őszibarack, a kockás­liliom, a tőzike és a botanikai tulipánok is. Kugyeláné Décsei Mónika hozzátette, a virágok mellett a látogatók nagy kedvence a Bolza-sétány is, amit sokan túrázásra, kerékpározásra és futásra is használnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában