A tánc világnapja, videóval

2021.04.29. 07:35

Örömet okoz, csökkenti a stresszt és a depressziót

Az embernek van egy olyan endorfint termelő tevékenysége, amivel gondolatai, érzelmei és hangulata kifejezésére a saját testét használja. Ez a tevékenység nem más, mint a tánc. Április 29-én ezt ünnepeljük.

G. Cs.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A nemzetközi táncnapot, vagy más néven a tánc világnapját minden évben április 29-én ünnepeljük. E jeles napon a világ minden táján megünneplik a tánc különböző műfajait, rendezvényeket szerveznek és megannyian táncra perdülnek. Célja a tánc népszerűsítése, a táncoktatás kiterjesztése, és a táncról alkotott általános felfogás pozitív irányba történő elmozdítása.

Az ünnepet még 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy része, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre, időpontját pedig egy francia táncos és balettművész, Jean-Georges Noverre születésnapjára tették.

Videónkban Gulyás Miklós társastánc pedagógus beszél a tánc jótékony hatásairól. Ahogy prof. Alkis Raftis, a Nemzetközi Táncbizottság elnöke egy 2006-os beszédében fogalmazott: „Világ táncosai, egyesüljetek!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában