Jerusalema tánc - videóval

2021.04.29. 16:28

A békési általános iskola is csatlakozott a mozgalomhoz

A békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola diákjai és tantestülete is csatlakozott a Jerusalema örömtánckihíváshoz. Deákné Domonkos Julianna, az intézmény vezetője megkeresésünkre elmondta, az online oktatás során nagyon hiányoztak egymásnak a kollégák és a gyerekek.

– Ennek a hiánynak az enyhítésére és a csapatépítés érdekében jött az ötlet az iskola több táncos lábú pedagógus hölgyétől, hogy csatlakozzunk a kihíváshoz – tette hozzá Deákné Domonkos Julianna. Az ötletgazdák be is tanították a táncot, a produkcióba pedig nem csak a tanárok, hanem a diákok is bekapcsolódtak. Délutánonként, a szabadidőben próbáltak, természetesen a megfelelő távolságtartás mellett. Sok gyakorlásra egyébként nem is volt idő, viszonylag gyorsan megszületett a közös tánc és a felvétel.

Az intézményvezető kérdésünkre elmondta, az iskola jótékonysági rendezvényeire egyébként is mindig készülnek valami saját produkcióval, tavaly ugyan elmaradt a jótékonysági bál, de bíznak abban, hogy idén ősszel már megszervezhetik a rendezvényt, ismét valami saját bemutatóval fűszerezve.

Videó: Sós Lajos

– A kihívás megmutatta, hogy kiváló a közösség, az összetartás az iskolában. Az idősebb és a fiatalabb generáció is nagyszerűen össze tudott dolgozni – hangsúlyozta Deákné Domonkos Julianna, aki kollégái kérésére, ha csak egy rövid időre is, de szinten feltűnik a klipben.

A dél-afrikai Master KG és Nomcembo dala egyébként már egy éve tarol. A 24 éves előadó a dél-afrikai house műfaj egyik legnagyobbja. A Jerusalema című dalban Nomcebóval énekel együtt, aminek végeredményeként egy fülbemászó afropopdallam született, egyedi lüktetéssel és vokállal.

Az esemény főszervezője Sinka Ildikó volt. A felvételt Salamon Zoltán rögzítette, a filmet Barna Tamás készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában