Koronavírus Békésben

2021.03.09. 16:09

Újra bezárt a megyei könyvtár

A Békés Megyei Könyvtárban a kölcsönzés további intézkedésig szünetel, várhatóan március 22-től indulhat újra a kormány vírusvédelmi intézkedéseinek függvényében – adta hírül a bibliotéka.

V. N.

Forrás: BMK Facebook oldala

– Addig csak online szolgáltatásokat nyújtunk az érdeklődőknek, például elektronikus úton az adatbázisunkból, újságokból tudunk keresni olvasóinknak különböző cikkeket, írásokat. Viszont kölcsönözni most senki nem tud töltünk – ismertette Rakonczás Szilvia.

Az intézmény igazgatója elmondta, a könyvtárosok közül a vírushelyzet miatt, többen otthonról dolgoznak, de sokan a mai napig bejárnak az épületbe.

– Utóbbiak a polcok átpakolásában segítenek az ablakcsere miatt, illetve valaki munkatervet készít, foglalkozásokat tervez, vagy a már elkészült e-learning tananyagunkat rendszerezi – avatott be bennünket.

Emellett nagy erőkkel készülnek az Internet Fiesta országos programsorozatra, amely az internet és hozzá kapcsolódó eszközök használatára, lehetőségeire hívja fel a figyelmet a könyvtárakban.

– Idén online rendezik meg az eseményt, március 18. és 22. között, amelyre a könyvtárunk az internet használatával kapcsolatos könyv- és portálajánlókkal készül, valamint az e-learning tananyagainkat szeretnénk az Internet Fiesta alkalmából elküldeni a könyvtárosoknak, akik így a plakát- és a videokészítést tudják majd elsajátítani. Illetve van egy foglalkozásunk, ahol legókból keltünk életre meséket, ifjúsági regényeket, innen jött az ötlet, hogy az országos programsorozatra a Harry Potter című regény egy jelenetét építsék meg kollégáink – részletezte az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában