Sajtónapi elismerések Békéscsabán

2021.03.11. 17:55

Nyemcsok László Pálffy Albert-díjat kapott

A magyar sajtó napja, március 15. alkalmából idén is szerkesztőségi elismeréseket adtunk át a Békés Megyei Hírlapnál, de a járványhelyzet miatt most csak a legszűkebb körben.

BMH

20210311 Békéscsaba Díjazásban részesültek a Békés Megyei Hírlap (BMH) munkatársai. Képen: Nyemcsok László újságíró, Zsótér Erzsébet munkatárs Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A Pálffy Albert-díjat Nyemcsok László újságíró érdemelte ki a munkatársak szavazatai alapján. A kitüntető emlékérmet Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője adta át csütörtökön kollégánknak. A szakszervezet elismerését Zsótér Erzsébet terjesztési munkatárs vehette át Imre György fotóriportertől, szakszervezeti titkártól.

Pocsaji Richárd főszerkesztő, Nyemcsok László újságíró, Zsótér Erzsébet terjesztési munkatárs és Imre György fotóriporter /Fotók: Bencsik Ádám/

A Pálffy Albert-díjat hagyományosan az a szerkesztő, újságíró, fotós vagy beolos munkatárs kaphatja, aki hosszú ideje látja el kiemelkedően feladatát, és a kollégák közül a legtöbben voksolnak rá. Nyemcsok László 1989 óta, míg Zsótér Erzsébet 1993-tól dolgozik a lapnál.

A díj kapcsán megemlékeztünk Pálffy Albertről is, aki 1820-ban született Gyulán, a modern magyar újságírás egyik megteremtője, Petőfi Sándor barátja és harcostársa, az 1848-as forradalom egyik előkészítője volt. A Tízek társaságának tagjaként és a Márczius tizenötödike című újság szerkesztőjeként is beírta magát a történelembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában