Békéscsaba

2021.03.06. 10:58

Már rollert is lehet kölcsönözni a Tourinform-irodában

Mintegy húszmillió forintból újult meg a Békéscsabai Turisztikai Egyesület által fenntartott, Szent István téren működő Tourinform-iroda, a munkálatok nemrég értek véget – mondta Opauszki Zoltán, az egyesület elnöke, a város turisztikáért felelős tanácsnoka, valamint Kotroczó Henrietta irodavezető.

L. B.

20210304 Békéscsaba Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő,a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke és Kotroczó Henrietta, az iroda vezetője bemutatták az új Tourinform-irodát. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Opauszki Zoltán hozzátette, a koronavírus-járvány miatti leállás időszakát arra használták fel, hogy megvalósítsák a beruházást, amire a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatása adott lehetőséget. Bíznak abban, hogy a pandémiás helyzet minél hamarabb véget ér, és ismét beindulhat az élet az idegenforgalom területén. Emlékeztetett, az iroda idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, amit a fejlesztésnek köszönhetően jelentős megújulással köszönthetnek.

Kotroczó Henrietta mutatta, hogy korszerűsítették többek között az iroda vendégterét, az teljesen modern arculatot, valamint vadonatúj bútorzatot kapott. Új informatikai és irodatechnikai eszközöket vásároltak.

Kotroczó Henrietta mutatta Opauszki Zoltánnak, hogy milyen elektromos rollert vásároltak a beruházás keretében /Fotó: Imre György/

A szolgálatatások körét szintén bővítették: van csomag- és értékmegőrző szekrény, amelyek mobiltelefonok töltésére is alkalmasak. Immár nemcsak bicikliket, hanem elektromos és mechanikus rollereket egyaránt lehet kölcsönözni. Rengeteg kiadvány érhető el főleg a kiemelt turisztikai térségekkel kapcsolatban, illetve van egy külön sarok is, ahol Békéscsaba és Gyula kínálatával ismerkedhetnek meg a turisták.

Az ajándékbolt választéka is bővült: a szokásos bögréken, pólókon, hűtőmágneseken túl helyi kézműves termékek – mézek, lekvárok, pálinkák –, népművészeti remekek – kerámiák, ékszerek –, illetve munkácsys termékek egyaránt vásárolhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában