Koronavírus Békésben

2021.03.07. 10:05

Így lehet horgászni hétfőtől

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége vasárnap közösségi oldalán számolt be arról, hogy a járvány miatti szigorítások miként érintik a horgászni vágyókat.

N. T.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

– Tájékoztatást adunk arra vonatkozóan, hogy a tegnapi napon megjelent a MOHOSZ frissített, március 8-tól életbe lépő kormányzati szigorítások szerint aktualizált eljárásrendi tájékoztatója, amely szerint a horgászat egyéni szabadidős sporttevékenység, ezért az továbbra is megengedett az érvényben lévő szabályozásokat betartva – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írja közösségi oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A szövetség külön kitér a feltételek között arra, hogy horgászni csak nappal, valamint a csoportosulást kerülve lehet.

– A sporthorgászat a 2021. március 8-március 22-ig terjedő időszakban egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható, azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani. A horgászat során – a belterületek kivételével – nem kell a maszkot viselni – magyarázzák.

A teljes tájékoztató a Magyar Országos Horgász Szövetség honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában