leromlott az egészségi állapotuk

2021.02.23. 18:21

Veszélyes fákat vágnak ki a 47-es főút mellett

Fákat vágnak ki, cserjéket irtanak Békéscsaba és Mezőberény között, a 47-es főút mellett – jelezte hírportálunknak egy olvasó, arra kíváncsian, miért van erre szükség. Jelezte, korábban a megyeszékhely és Telekgerendás között is zajlott hasonló munka.

L. B.

Fotó: Shutterstock

A közútkezelőnél elmondták: január elején Békéscsaba és Telekgerendás között azért vágtak ki fákat, mert a kerékpárút és a közút között található, még az öt évvel ezelőtti felújítás során meghagyott fák nagy része mára elöregedett, egészségi állapotuk leromlott. A nemes nyár és az amerikai kőris ágrendszere ráadásul könnyen törik, és a fák több helyen a bicikliút űrszelvényébe is benyúltak. Tehát a biztonságos közlekedés érdekében vágtak ki fákat. Ugyanakkor az öt éve telepített fák mellé a meglévő sarjhajtásokból újabb fasorokat alakítanak ki.

Hozzátették: jelenleg hasonló munkák folynak a 47-es főút 116-os és 121-es kilométerszelvények közötti szakaszán. Kitermelik az állapotuk miatt forgalomra veszélyes fákat, és azokat a cserjefoltokat, amelyek a gépi kaszálásokat akadályozzák. A kivágott fák pótlásáról itt is gondoskodnak.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában