turizmus

2021.02.20. 19:44

Továbbképzik a gépezet fontos láncszemeit Gyulán

Hasznosan segít felhasználni a pandémia miatti kényszerű zárvatartást a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. képzése. A helyi idegenforgalmi szolgáltatók munkatársai számára rendezett városismereti tréningsorozat több egyszerű tudásátadásnál. Átfogó képet ad Gyula értékeiről és rejtett kincseiről, segít megismerni a vendégek által támasztott elvárásokat és támogatja a szektor szolgáltatói közötti kapcsolatépítést.

Papp Gábor

20210218 Gyula szállodai képzés indult gyulán Lábadi Eszter és munkatársa számolt be Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. kezdeményezésére kilenc gyulai szálláshely mellett a várfürdő és a kiállítóhelyek összesen mintegy 130 munkatársa használja a kényszerű leállás idejét a turisztikai vonzerőleltárral kapcsolatos ismereteik bővítésére és egyéni szerepük felértékelésére. Az idegenforgalomban dolgozók Kocsis János idegenvezető közreműködésével frissítik fel tudásukat a városról és annak turisztikai attrakcióiról.

– Nem véletlen a képzés elnevezése: „Fontos láncszem vagyok a gépezetben”. Kulcsfontosságú tudatosítanunk magunkban, hogy

mi vagyunk a házigazdák, és a vendégélmény rajtunk, a váro­sunkba érkezőkkel személyes kapcsolatba kerülőkön is múlik.

Küldetésünk van: munkahelyünk mellett Gyula váro­sát képviseljük – foglalta össze a képzés legfontosabb motivációját Kocsis János.

Kocsis János és Lábadi Eszter egyaránt úgy vélekedett, a tréning több egyszerű tudásátadásnál /Fotó: Imre György/

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője a kezdeményezéssel kapcsolatban kiemelte: partnereik megelégedéssel fogadták a gyakorlatorientált oktatási programot, melyet bár eredetileg személyes részvétellel terveztek, a fennálló helyzetre tekintettel online platformon valósítanak meg. A részvétel ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött.

– A vitathatatlan gyakorlati haszna mellett jó példának érzem a képzést amiatt is, mert segít hatékonyan kihasználni ezt az időszakot. A vendégek jelenlétének elmaradása miatt elvégezhető egyéb feladatok ellátásán túl is hasznosnak érezhetik így mindennapjaikat a kollégák – fogalmazott Lábadi Eszter, a képzés megszervezéséért és lebonyolításáért felelős marketingmenedzser. A szakember hozzátette:

a kurzus tematikáját valamennyi turisztikai desztináció számára hozzáférhetővé teszik.

A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. által koordinált foglalkozássorozat összetettsége miatt különleges. Amellett ugyanis, hogy átfogó képet ad Gyula és térségének értékeiről, programkínálatáról és rejtett kincseiről, segít megismerni a vendégek által támasztott elvárásokat, illetve támogatja a szektor szolgáltatói közötti kapcsolatépítést, egyúttal hasznos elfoglaltságot biztosít azoknak a dolgozóknak, akik munkahelye nem szűnt meg.

Mint a részletekkel kapcsolatban megtudtuk, a képzés tematikájában szerepel a város múltja, turisztikai attrakciói, rendezvényei, a helyi gasztronómia jelentős termékei, a környék turisztikai helyszínei és szolgáltatói, valamint a turisták gyakran ismétlődő kérdései. A kurzusba első körben a szállásadók és a várfürdő munkatársai csatlakoztak, várhatóan február végétől pedig a kiállítóhelyeken dolgozók vesznek részt azon.

Gyula továbbra is a legnépszerűbb belföldi úti célok

között szerepel – derül ki a Szállás.hu közelmúltbeli felméréséből. Tízből kilencen terveznek vakációt az idei nyárra, ötödük már foglalt is. A portál közleménye szerint a válaszadók kétharmada csak belföldi úti célban gondolkodik, míg harmaduk hazai és külföldi üdülést egyaránt tervez. Belföldön a Balaton mellett Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is népszerű lesz, és sokan látogatnak majd el az Őrségbe, a Mátrába, valamint a Tisza-tó partjára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában