TOP

2021.02.03. 10:44

Tornaszoba épül a geszti óvoda mellé

Tornaszobát építenek a helyi óvoda mellé Geszten – mondta Brandt Krisztián polgármester, hozzáfűzve, a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 52 millió forintot az önkormányzat.

L. B.

Brandt Krisztián polgármester elmondta, az óvoda közvetlen szomszédságában épül a tornaszoba /A szerző felvétele/

Fotó: Licska Balázs

A tornaszoba közvetlenül a meglévő épület mellett kapna helyet: maga a tornaszoba 60 négyzetméteres lenne, de a kiszolgáló helyiségekkel és a terasszal együtt az egész létesítménye mérete 120 négyzetmétert is kitesz majd. A fejlesztés kapcsán zajlik a közbeszerzési eljárás, ha az eredményes lesz, indulhat a kivitelezés.

Brandt Krisztián polgármester elmondta, az óvoda közvetlen szomszédságában épül a tornaszoba /A szerző felvétele/

Ugyancsak a TOP részeként mini bölcsőde kialakítására is kapott 89 millió forintot a település. Új szolgáltatást jelent majd ez Geszten a Biztos Kezdet Gyerekház mellett, és lehetővé teszi, hogy a kisgyermekes szülők munkába állhassanak, mert a gyerekházba csak együtt mehetnek, ott nem maradhatnak a szülők nélkül a kicsik. Brandt Krisztián polgármester elmondta, vannak tervek, hogy a kilenc férőhelyes intézmény hol kaphat helyet, egy központi épületet korszerűsítenek és alakítanak át mini bölcsődévé az elképzelések alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában