költségvetés

2021.02.23. 13:28

Terv szerint haladnak az újkígyósi beruházások

Elkészült a város idei költségvetése, amelynek kiadási és bevételi főösszege egyaránt 1 milliárd 944 millió forint. A működési költségekre 1 milliárd 405 millió forintot, felhalmozási kiadásra 539 millió forintot biztosítanak.

B. O.

Forrás: ujkigyos.hu

– Úgy érzem, hogy az elfogadott költségvetéssel sikerült a stabil gazdálkodás alapjait lefektetni, mely szempont megőrzésére, annak végrehajtása során egész évben törekedni fogunk. Továbbra is prioritás volt a foglalkoztatottak bérének biztosítása, melynek során megfontolt béremelésre is sor kerül. Igyekszünk a fejlesztési célokat is megvalósítani, azonban szem előtt kell tartanunk az idei évben is fennálló pandémiás helyzet kapcsán év közben esetlegesen felmerülő, előre nem látható költségek fedezését – tájékoztatott Botyánszki Pál, a város polgármestere.

Hozzátette, a megkezdett beruházásaik ütemezés szerint haladnak,

és a település is készül a következő, 2021-2027 közötti európai uniós pénzügyi ciklusra. A pályázati források igénybevételének előkészítése keretében a Békés Megyei Önkormányzat irányításával készülnek a Versenyképes Magyarország Operatív Program beruházásaira.

– A város a jelenlegi szakaszban rangsorolva leadta pályázati igényeit, melyek kapcsán várjuk a későbbiekben kiírásra kerülő pályázati lehetőségeket. Napjainkban is zajlik ötmillió forintból az illegális hulladéklerakók felszámolása a város közterületein. Ezzel egy időben lakossági kezdeményezésre szemétgyűjtési akció indult a civil szervezetek bevonásával, ami rendkívül eredményesen végződött és amelyet a jövőben időről időre meg fogunk ismételni. Reméljük ezen intézkedésekkel közös erővel hozzájárultunk lakókörnyezetünk szépségének, tisztaságának megőrzéséhez – részletezte a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában