mintaprogram

2021.02.10. 18:00

Telket vettek az iskolások biztonsága érdekében Méhkeréken

– Csaknem ötven méhkeréki vehet részt március elsejétől a startmunka mintaprogramban – ismertette Tát Margit polgármester.

L. B.

Folytatódik a mezőgazdasági projekt, amelyben friss zöldségeket – a sárgarépától a zellerig – termelnek a konyhára, valamint savanyításra uborkával és káposztával szintén foglalkoznak. A meglévők mellé további gyümölcsfákat telepítenének, hogy lehetőleg saját alapanyagból, szilvából és barackból készítsenek lekvárokat, befőtteket.

A helyi sajátosságokra épülő program során folytatódik a munka a száraztésztakészítő-üzemben, az asztalosüzemben, zöldségeket és gyümölcsöket tartósítanak, valamint térkövet öntenek és járdát építenek. Az asztalosüzemnek helyet adó egykori szolgálati lakást korszerűsítik, ismét szolgálati lakássá válik, ezért az üzemet a régi rendőrlakásba költöztetik. A szociális projekt keretében a belterületi önkormányzati utak és járdák állapotára ügyelnek majd.

A bölcsőde kialakítása miatt hamarosan elkezdődik a munka az óvodánál, ezért annak udvarán nem tudnak majd keresztülmenni az iskolások, ha az ebédlőbe tartanak. Hogy a gyerekeknek ne kelljen kerülniük és a közúton átkelniük, megvettek egy, az iskola és óvoda mellett lévő telket. Azon keresztül lesz biztosított az átjárás a suli és az ebédlő között, az átalakítások miatt szintén várhatók munkálatok a közfoglalkoztatási projekten belül.

Tát Margit polgármester elmondta, a hagyományos közfoglalkoztatási programot is folytatnák, azon belül jelenleg 27-en dolgoznak, ezt a létszámot megtartanák. Ők biztosítják az intézményeknél a takarítást, támogatják az óvodánál, a konyhánál, a gondozási központnál a mindennapi munkát, a községházán az ügyintézésben, a levelek kihordásában is segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában