sérelmek

2021.02.13. 06:55

Rengeteg földet megmozgatnak, az orosházi lakók türelmét kérik

Orosháza egyik forgalmas részén, a Kettőssánc-téren zajlik egy beruházás. A környéken élők sérelmezik, hogy ingatlanaik megközelíthetősége a munkálatok miatt ellehetetlenült, mert nagy a sár. Megtudtuk, szennyvízátemelő készül.

Cs. I.

Ez egy fontos fejlesztés. Gépészetileg és építészetileg is időszerű volt a rekonstrukció, mivel a Kettőssánc-téri „A” jelű végátemelő a város szennyvizének mintegy 70-80 százalékát emeli át a szennyvíztisztító telepre. A beruházás részeként a Makói út páros oldalán már lefektettek 222 folyóméter nyomóvezetéket, a meglévő vezetékre csatlakoztatás még hátra van és az útátvágás végleges helyreállítása – részletezte Dávid Zoltán polgármester érdeklődésünkre.

– A felújítás után korszerű és üzembiztos lesz a szennyvízátemelő, sőt: a gazdaságosabb működtetésnek is örülhetünk. Ami már kevésbé örvendetes, az a munkálatokkal járó kellemetlenség, amit fokoz a csapadékos idő – jogosak a hozzánk is eljutott lakossági panaszok.

Ottjártunkkor, a munkanap végén, tolólappal, markolóval igyekeztek a sarat eltávolítani /A szerző felvételei/

– Arra kértem a kivitelezőt, a lakosság igényeit fokozottabban szem előtt tartva, lehetőség szerint egy-egy munkanap végeztével rakják rendbe a területet. Ne feledkezzenek meg arról se, hogy kötelességük a folyamatos tájékoztatás. Az ott lakóknak tudniuk kell, mikor, mi történik és az milyen hatással van a mindennapok működésére. A kivitelezés végeztével az átemelő Makói út felőli részen (a műtárgyak megközelítését segítendő) betonút épül. További útépítési munkákat nem tartalmaz a projekt, de miután elkészül az átemelő, a helyreállítás megtörténik. Orosháza egészének fontos a fejlesztés, de a kellemetlenséget a Kettőssánc-téren és környékén lakóknak kell elviselniük, amiért elnézésüket kérem.

A kivitelező cég, a békéscsabai Kopp Kft. ügyvezetője, Kopp Szilárd megkeresésünkre elmondta, a munkákat nagy teljesítményű földmunkagépekkel 6 és 10 méter közötti munkamélységben végzik, ami komoly földmennyiség megmozgatásával jár. Csapadékos az idő, ám a műtárgyak süllyesztéses technológiával történő beépítésével nem lehet leállni. A keletkező sár eltakarítását nehezíti, hogy a problémás utca nem szilárd burkolatú. Így erről nem lehet a napi takarítást 100 százalékban elvégezni.

– Felgyorsított ütemben dolgozunk. A vállalt május 31. helyett már április végével szeretnénk levonulni a területről. Minden nap végén tolólapos gépünkkel rendbe tesszük a területet. A lakók megértését, türelmét kérjük. A beruházás végén pedig a nem aszfalt, hanem szórt alapú utcájukat feltöltjük, ahogy az eredeti állapotában volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában