Ménesbirtok

2021.02.10. 13:14

Egyetemisták töltik a gyakorlatukat Mezőhegyesen

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kormánybiztosa, Lázár János együttműködési lehetőséget ajánlott fel dr. Sótonyi Lászlónak, az Állatorvostudományi Egyetem rektorának, hogy a harmadéves hallgatóik egy hetes szakmai gyakorlatukat a birtokon teljesíthessék. A nemzetközi hírű felsőoktatási intézmény élt a lehetőséggel. Európa egyik legrégebbi állatorvosképző egyeteméről 120 fiatal érkezik tíz héten át Mezőhegyesre.

Cs. I.

Fotó: MARTON MONUS

Az állatorvosoknak ma megfelelő tudással kell rendelkezniük a nagygazdaságok és a kistermelők igényeinek a kielégítéséhez is. Mindezekhez a gyakorlati ismeretek megszerzéséhez kiváló helyszín a ménesbirtok. Február második hetében már meg is érkezett az első hallgatói csoport, akik a járványügyi előírásoknak megfelelően, csak negatív COVID teszteredménnyel kezdhették meg a gyakorlati képzésüket. Hírportálunk úgy értesült, hogy a fiatalok három területet ismernek meg: ménes, tehenészet és juhászat (utóbbit Papp József őshonos cigája törzstenyészetében, ami szintén mintagazdaság).

Az egyetemi hallgatók sokrétű ismeretszerzését biztosítják /Fotók: Mónus Márton/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában