bővítés

2021.01.30. 09:25

Minibölcsődét építenek Vésztőn

Elkészültek a kiviteli tervek, így hamarosan indulhat a közbeszerzési eljárás – mondta Karakas Anikó polgármester arról a beruházásról, amely során minibölcsődével bővítik a Békési úti, Komlódi-falvi óvodát.

L. B.

20210121 Rácalmás Illusztráció Manóvár Bölcsőde és Óvoda Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

A fejlesztésre – amely év végéig megvalósulhat – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 70 millió forintot az önkormányzat. A minibölcsőde azért lényeges, mert így egy újabb szolgáltatást indíthatnának a Békési út környékén, és nem kellene a szülőknek csak a bölcsőde miatt a városközpontig menniük.

Hetvenmillió forintból épül meg a minibölcsőde /Illusztráció: BMH/

Hozzátette, két másik fejlesztés is érinti a Békési út környékét, a szíki városrészt: egyrészt 70 millió forintból felzárkóztatást segítő programokat, másrészt 230 millió forintból infrastrukturális beruházásokat valósítanának meg. Utóbbi során például szociális bérlakásokat építenének, utakat aszfaltoznának, járdákat építenének, azonban előtte az előbbi projektet kell elindítani, amire – mivel nem lehetnek csoportos foglalkozások, rendezvények – a koronavírus-járvány miatt most nincs lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában