Koronavírus Békésben

2021.01.16. 10:41

Folytatódik a tesztelés és az oltás Békés megyében

A megyében a hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védekezés. A védekezés immáron párhuzamosan két szálon fut: egyrészt tovább folytatódik az idősotthonok bentlakóinak és dolgozóinak koronavírus elleni oltása, másrészt elkezdődött a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók tesztelése is.

P. G.

Fotó: LP6DMK2

A megyében négy helyszínen: Békéscsabán, Gyulán, Orosházán és Szarvason két-két mintavételi csoport végzi a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók, vagyis a falugondnokok, tanyagondnokok, házi segítségnyújtást végző szakemberek, a család és gyermekjóléti szolgálatoknál dolgozók, szociális munkások, a gyermekotthonokban, családok-és gyermekek átmeneti otthonaiban dolgozók, valamint a nevelőszülők tesztelését.

Szombaton a kormányhivatal épületében is teszteltek /Fotó: Lehoczky Péter/

Vasárnap a Mezőberényi Református Szeretetotthonban folytatódik az idősotthonokban lakók, dolgozók részére a védőoltás beadása. Az idősotthonokban élők oltása kiemelten fontos, hiszen a koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában