Geszt

2021.01.27. 07:30

Állami kézbe került az egykori majorság

A geszti kastélypark részét képző területek közül két magántulajdonban lévő telek – egy lakóingatlan és az egykori majorság területe – kisajátítási eljárás eredményeként a magyar államé lett.

L. B.

Hat önkormányzati ingatlan – a park, az egykori ifjúsági tábor, a futballpálya, a szántó és a legelő területe – tekintetében pedig a vagyonkezelő zrt. vételi ajánlatot tesz az önkormányzatnak, hogy azok is állami tulajdonba kerülhessenek – írt Facebook-oldalán a friss fejleményekről nemrégiben Brandt Krisztián, Geszt polgármestere.

Ismertette: a Tisza-kastélyt érintő beruházásról a napokban tartottak videókonferenciát. Ezen többek között elhangzott, a rezidencia épületét – és a közvetlen környezetét – érintő korszerűsítés kapcsán kiírt közbeszerzési pályázat jelenleg folyamatban van. A nyertes ajánlatot tevő kiválasztása után indulhatnak majd el a konkrét munkálatok az érintett területen.

Szó esett ezenfelül arról az állandó kiállításról is, amely jelen állás szerint a kúriában kaphat helyet. A polgármester kiemelte: egyedülálló élményt biztosít majd a tárlat minden látogatónak, köszönhetően a rengeteg fellelt tárgyi eszköznek is. Ugyancsak beszéltek a videókonferencián a református templom és a Tisza-kastély közötti terület rendbe tételéről, a belvíz- és az egységes településkép rendezéséről, illetve a Nagyszalonta–Geszt határátkelőhely megvalósításának lehetőségéről is.

A kúria fejlesztéséről a napokban tartottak videókonferenciát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában