revitalizációs program

2020.12.11. 14:40

Babaligetben ültettek fát Almáskamaráson

A revitalizációs program keretében, egy romos ház helyén alakítanak ki a közfoglalkozatottak bevonásával babaligetet. Az üres portán felállítottak egy gólyafészket (a lakatosműhely dolgozói közreműködésével), amin gólyapár hirdeti a várt gyermekáldást.

Cs. I.

– Fontosnak érezzük, hogy a fiataloknak helyben kínáljunk alternatívát, megélhetést, jövőképet. A családok közösségén túl a település közössége is lássa, kisgyermek érkezett. Az önkormányzati babazászlókon kívül a varrodánk készített kék és rózsaszínű, az idén született nyolc kisgyermek nevével hímzett kis zászlókat is. Azok kerülnek az elültetett fákra. A babaligetben majd a platánok között sétálva reméljük, egyre többen döntenek a családalapítás, a gyermekvállalás mellett – fogalmazott a helyszínen Mazán Attila polgármester, aki az idei év első babái szüleinek adta át az első platánokat. Vajda András és Szabó Dominika Hanna apukája elültette a fákat. Majd sorban érkezett a többi gyermek hozzátartozója.

A Vajda és a Szabó család ültetett elsőkként /A szerző felvétele/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában