adomány

2020.12.08. 16:13

Az otthon dolgozóira gondolt az orosházi Ella néni

Az Orosháza Város és Körzete Méhész Egyesület termékeik mellett tagjaira is büszke. Az életműdíjas Vargáné Csizmadia Ellát méltán övezi nagy tisztelet.

Cs. I.

A méhészek székházában sok adomány várta az Ezüst Fenyő dolgozóit /A szerző felvétele/

Ella néni az, aki odafigyelésével, szeretetével a civilekre is gondol, jótékonykodik, adományoz, a méhészek székházának felújításából szintén kiveszi a részét. Kisebb kihagyással 1945 óta foglalkozik méhekkel, méhészkedéssel. Férjével közösen hozták létre a Vargáné Csizmadia Ella Méhészeti Alapítványt, amely többek között finanszírozta azt a sok meglepetéscsomagot, amit kedden adtak át székházukban az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ Ezüst Fenyő Idősek Otthona dolgozóinak.

A méhészek székházában sok adomány várta az Ezüst Fenyő dolgozóit /A szerző felvétele/

– Összesen harmincan végzik áldozatos és nem könnyű munkájukat nap mint nap az intézményben. Hozzátartozók, az otthonban élő ismerőseim is megerősítették: jól döntöttem, hogy az ott dolgozó kollektívának ajánlottam fel advent idején szerény kis ajándékaimat – mutatott körbe a gazdagon megtöltött csomagokon Ella néni, aki hajnali három órakor kelt, hogy kisüsse a több rúd piskótatekercset, valamint édes és sós süteményeket. Kiss Józsefné és Maczik Hajnalka, irányító ápolók érkeztek a székházba, ahol meghatottan köszönték meg s vették át a sok fáradtsággal elkészült csomagokat Ella nénitől valamint segítőitől, Hursánné Hadobás Erikától, Rajki Józseftől és Tóth Imrétől.

Az alapítvány célkitűzése, a mézfogyasztást népszerűsítése mellett, hogy a méhész egyesület tevékenységét is támogassa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában