készülődés

2020.11.25. 14:40

Megérkezett Orosháza karácsonyfája is

Szorgos kezek díszítik Orosháza számos pontját. Kicsit más lesz az idei advent, ám a fények, a látványosságok feledtethetik az emberekkel a járvány okozta, eddig megélt kellemetlenségeket.

Cs. I.

A város díszkivilágítását napok óta szerelik. A korábbi években már megszokott útvonalak sziporkázó fényei már a helyükre kerültek a magasban, a villanyoszlopokra. Lesznek azonban újdonságok is: nem véletlenül látni emelőkosaras autót például a katolikus templom előtti parkban, amint a fákra szerelnek 40 darab fényrudat. Jégcsapként futófénnyel világít majd esténként a fákon. A látvány az Árpád-kertig tartó sétát is kellemesebbé teszi.

Orosházán már feltették az ünnepi díszvilágítást /A szerző felvételei/

Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, újdonság lesz az Árpád-kertben a szelfipont mögött felállított 15 darab, 2 méter magas fenyőfa, amit ledes világítással szerelnek fel. Azokat a Petőfi Művelődési Központ felhívására az orosházi civil szervezetek, osztályok, közösségek, netán a járókelők tudnak majd az ünnep alkalmával saját készítésű díszeikkel dekorálni. Aki járt az Árpád-kert környékén, már láthatta az óriás mesekönyvet. Ott kap helyet a kivilágított szánkó, és az ottani szökőkútra készülő óriás adventi koszorú.

A főtéren magasodik az orosháziak 13 méteres karácsonyfája

A betlehem faszerkezetét és az adventi naptárt már felállították a főtéren. A világító rénszarvas a borostyánok között kap helyet. Szerdán emelték a megszokott helyére a város karácsonyfáját (Kelemen Attila ajánlotta fel a normann fenyőt, ami 13 magas). Idén ennek a dekorációja is megújult: száz darab óriás dísszel és fényfüzér világítással látták el. Karácsonyfa lesz még Gyopároson, Rákóczitelepen és Szentetornyán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában