videóval

2020.11.02. 19:44

Békéscsabán járt a Partitúra

Ismét Békés megyében járt a Partitúra. Október elején Szarvas városát, a hétvégén pedig a megyeszékhelyet járta be a két műsorvezető, Miklósa Erika és Batta András.

Fotó: V2

Még október elején számoltunk be arról, hogy a Partitúra Szarvasra látogatott. A szombati adásban ezúttal Békéscsaba felé vette az irányt a stáb. Aki lemaradt volna róla, visszanézheti a mediaklikk.hu oldalon.

A részben Batta András beszélget Klimó Károly festőművésszel, aki hat éves korában költözött el a megyeszékhelyről. A művész elmondta, szép emlékeket őriz magában Békéscsabáról.

A műsorban hallhatjuk a Bartók Béla vegyeskarát a Csabagyöngye Kulturális Központban, majd a két műsorvezető a Munkácsy Mihály Múzeumba veszi az irányt, ahol megtekintik a Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala című kiállítást. Miklósa Erikát és Batta Andrást Gyarmati Gabriella művészettörténész vezette körbe.

A múzeum után a Balassi Táncegyüttes történelmébe és mindennapjaiba pillanthatunk bele Mlinár Pál és ifj. Mlinár Pál közreműködésével.

Ezek után a Szlovák tájházban barangolhatunk Kiszely Andrással, a Békéscsaba Megyei Jogú Város Szlovák Önkormányzatának elnökével. A beszélgetés folyamán megtudjuk, hogy mivel vonzza be a fiatalabb generációkat a tájház, és azt is, hogy honnan ered a csabai kolbász.

A szót Bagoly László, a Békés-tarhosi Zenei Napok művészeti vezetője veszi át, aki az 1946-ban, Gulyás György által alapított tarhosi énekiskoláról mesél – ez volt az ország első énekiskolája.

Ezek után Medvegy Nóra Napsugár szaxofon játékát hallgathatjuk meg, majd utunk utolsó állomásaként a Békési úton Schéner Mihályról és nagy álmáról, a Meseházról mesél nekünk Veres Krisztina intézményvezető.

A műsor végén a Pupa Trupa zenél.

A műsor megtekintéséhez kattintson a következő képre:

Ha a kulisszák mögé is be akar tekinteni, akkor ne hagyja ki a werkfilmet se, amiből megtudhatja, hogyan készült el a rész:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában