korszerűsítés

2020.10.08. 10:26

Fejlesztik a helyi román iskolát Eleken

Ünnepélyes keretek között jelentette be szerdán Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke és Kreszta Traján román nemzetiségi parlamenti szószóló, hogy hamarosan megkezdődnek az Eleki Román Általános Iskola korszerűsítési munkálatai – adta hírül Szelezsán György, a város polgármestere.

V. N.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata az iskola fenntartójaként megvásárolta a jelenleg is használt épület alsó szintjét, ahol hamarosan az intézmény új vizesblokkokkal és négy új tanteremmel is bővül, valamint a helyi önkormányzat segítségével az udvar is egy teljesen új zöldfelületet kaphat.

Fotó: BMH

– Az elmúlt egy évben rengeteg egyeztető tárgyaláson vettem részt Kozma Györggyel, melyeken több megoldási lehetőség is felmerült az épülettel kapcsolatban, de azt gondolom, hogy végül mindenki számára a legjobb megoldás született. Hiszen a fejlesztésnek köszönhetően a gyermekek egy épületben maradnak és kiváló körülmények között folytathatják tanulmányaikat. Miközben városunk egyik patinás épülete is megújul, hogy továbbra is méltó dísze legyen településünknek. A helyi védettség alatt álló gyönyörű épületünk az egyik legszebb és legnemesebb feladatot kapja, az oktatásban és a jövő nemzedék képzésében lesz kiemelt szerepe – fogalmazott a település első embere.

Egyúttal kiemelte, az intézmény fejlesztését Magyarország Kormánya 70 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában