mozgalom

2020.09.15. 13:26

Szívben gyűjtik a kupakokat Békésen

A városban is elindult a Kupakszív mozgalom – tájékoztatott Facebook-oldalán Polgár Zoltán. A település alpolgármestere elmondta, a műanyag kupakok elhelyezésére alkalmas, szív alakú gyűjtők több településen is sikeresen szolgálnak fontos karitatív célokat.

P. G.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: GA-Pix Fotó Kft.

– Egyrészt segítenek megelőzni, hogy a műanyag kupak, mint hulladék, szennyezze a környezetet, így környezettudatosságra nevelik és ösztönzik közösségünket, másrészt a kupakok értékesítéséből egy olyan támogatási alap jön létre, melyből számos nemes kezdeményezést támogathatunk a térségben – ecsetelte. Mint kifejtette: a békési önkormányzat és a BKSZ Kft. közös döntésének köszönhetően a városban is elkészült az első Kupakszív, amit a posta előtt helyeztek el.

Polgár Zoltán alpolgármester elmondta, több szempontból is fontos a most elindított kezdeményezés /Fotó: Apáti-Nagy Lajos/

– A projekt során kiemelt figyelmet szenteltünk a társadalmi összefogásra, az elkészült gyűjtőszív minden eleme felajánlásból készült – hangsúlyozta. – Arra mintadarabként tekintünk, s a jövőben igyekszünk a város több pontján is elhelyezni kupakok gyűjtésére alkalmas gyűjtőszívet, a kezdeményezést pedig szeretnénk mozgalommá fejleszteni. A további felajánlások ebben nagy segítséget jelentenek, amit köszönettel fogadunk. A programhoz bárki csatlakozhat, melynek nyomon követéséhez egy Facebook-oldal is segítséget fog nyújtani, szívesen vesszük a segítséget és az építő ötleteteket egyaránt.

A közösség által összegyűjtött műanyag kupakok sorsát folyamatosan követni tudják a gyűjtéstől a felajánláson át a támogatott célig bezárólag. Az alpolgármester kiemelte: természetesnek tartotta, hogy az elképzelés mellé álljon, s ennek megfelelően az első kupakokat is ő dobta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában