gasztronómia

2020.09.07. 15:23

Helyi értékeket népszerűsítettek Muronyban

Hagyományteremtő gasztronómiai napot és kiállítást tartottak Muronyban az elmúlt hétvégén.

N. Sz.

Szegfű Gábor polgármester kifejtette, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósították meg a rendezvényt, melyen a koronavírus terjedése miatt testvér-településük, a szlovákiai Izsa lakói nem vettek részt, de a muronyiak jóvoltából mégis képviseltették magukat. Híres receptjük alapján készítették el ugyanis a nyújtott rétest, amit egész nap kóstolhattak a helyiek.

A polgármester hozzátette, az eseményen kiállítás keretében mutatták be Murony helyi értékeinek jó részét: fényképekből rendeztek tárlatot, a standoknál terítőkben, sziromképekben, horgolt amigurumi figurákban, takarókban, varrott babákban, kendőkben, ruhákban, táskákban és kötényekben gyönyörködhettek a művelődési házba látogatók.

Szegfű Gábor elmondta, a legkisebbeket ingyenes ugrálóvár, népi játszóház és számos ügyességi játék várta, a családok vonatozhattak a Kolbuszon is, ami az egész települést bejárta. Mint mondta, a programokat lekváros papucs sütő verseny és két gyermekkoncert is színesítette, a nap zárásaként pedig batyus szalonnasütést tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában