gyulai tragédia

2020.09.12. 06:59

Egy médium állítja: tudja, ki ölte meg Nikit

Egy médium körülírta, hogy ki lehet az 1998-ban eltűnt gyulai Szathmáry Nikolett gyilkosa – írja a Borsonline.hu. Az édesanya szeretne hinni, a rendőrségre nem érkezett új bejelentés a bűncselekménnyel kapcsolatban.

P. G.

Archív felvétel

Fotó: Imre György

„Az elkövető Szathmáry Niki eltűnésekor, 1998-ban 30-40 éves lehetett. Ismerte Nikit, a nevén szólította amikor felvette az autójával. Az elkövetőnek krémszínű gépjárműve volt ebben az időben, az illető ebben az időszakban nőtlen volt, egyedül élt, és a Niki tiszteletére állított Csabai út melletti emlékhelytől 5-8 percre található a háza. A bűncselekmény idejében az elkövető házában zöldre festett asztal, az asztalon a „Zabhegyező” című könyv található – egyebek mellett ezeket az üzeneteket juttatta el Kiss Kató az üggyel kapcsolatban.

Mint a Bors cikkében olvasható, Kiss Kató jelenleg Magyarország elsőszámú médiuma, előadásain több mint 4000 ember vett részt az elmúlt egy évben. Képességeinek köszönhetően az elhunyt szerettek üzenetét közvetíti a még élő hozzátartozóknak. A médium szegedi előadásán találkozott Niki édesanyjával, Iszály-Szilágyi Edittel, és onnantól indultak üzenetek, amelyeket Kató a családnál tartott látogatása során át is adott.

Niki édesanyja szeretné hinni, hogy igaz, amiket Kató megosztott velük

Iszály-Szilágyi Edit, Niki édesanyja hírportálunknak elmondta, szeretné hinni, hogy igaz, amiket Kató megosztott velük. A leírással kapcsolatban úgy fogalmazott: egyelőre még nem tudja, hogy kiről lehet szó.

– Remélem, hogy eljut Katóhoz még egy-két információ – tette hozzá. Az édesanya elárulta, hogy Kiss Kató a Csabai úton és az otthonukban egyaránt járt. Előbbi helyen találták meg a kislány földi maradványait.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre arról adott tájékoztatást, hogy a nyomozók minden, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bejelentést, információt, értesülést, amelyet még nem vizsgáltak, ellenőriznek, és indokolt esetben a nyomozás folytatásáról döntenek. Az elmúlt időszakban ilyen nem történt. Az ügyben a 3 millió forintos díjkitűzés változatlanul érvényben van.

1998. január 14-én a hét és fél éves Szathmáry Nikolett néptáncóráról hazafelé tartva tűnt el. A kislány földi maradványait három évvel később nádvágók találták meg a Csabai út mellett egy zsákba rejtve; a gyermeket megölték. Niki eltűnésének rejtélye azóta is élénken foglalkoztatja az embereket, s hogy a tragédia milyen nyomokat hagyott a közvéleményben, azt jól mutatja, hogy sokan a mai napig nem hagyják gyermekeiket egyedül az iskolába menni vagy onnan egyedül hazamenni.

A korábbi cikkeket ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában