újszülöttek

2020.09.17. 11:52

Babazászlót tűznek Szarvason is

Szarvas városa is csatlakozott a Babazászló Mozgalomhoz. A város rózsaszín és kék zászlót is rendelt a jövőben születendő kisbabák köszöntésére.

V. E.

Babazászló Mozgalomhoz csatlakozott az elmúlt napokban Szarvas – derült ki Babák Mihály polgármester tájékoztatójából. Elárulta, a település lakossága átlagosan havonta tíz újszülöttel bővül, ezért öt rózsaszín és öt kék zászlót rendeltek meg a jövőben születendő kisbabák köszöntésére. A városvezető hozzátette, náluk mindig nagy öröm, ha bővül egy család, akiknek támogatására minden gyermek érkezésekor százezer forintot adnak.

A mozgalomról megtudtuk, azt szeretnék jelképezni vele, hogy a nemzet jövője a család, a gyerek érték, a vágyott gyermekek megszületése pedig egy nemzet biztos jövőképe, vagyis nemzeti minimum. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalmat Dr. Kopp Mária professzor hívta életre még 2009-ben, mert kutatásaik kimutatták, hogy a hazai fiatalok sokkal több gyereket szeretnének, mint amennyi végül megszületik. Az akció célja éppen ezért az, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek, és ennek része a különböző konferenciák, programok, és családi rendezvények szervezése mellett a Babzászló Mozgalom is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában