elismerés

2020.08.04. 20:35

Dr. Csiby Miklós kapta idén a KÉSZ-díjat

Ebben az évben dr. Csiby Miklós szülész-nőgyógyász főorvos vehette át a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezete által alapított KÉSZ-díjat. Az elismerést a helyi galériában megtartott kedd délutáni ünnepségen adták át a kitüntettetnek.

P. G.

Fotó: Imre Gyorgy

A programon dr. Pálmai Tamás, a helyi szervezet képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd felléptek a helyi alapfokú művészeti iskola növendékei, verset, prózát mondott Szeverényi Barnabás pedagógus, korábbi KÉSZ-díjazott, műsort adtak a Belencéres Néptáncegyüttes tagjai.

Dr. Pálmai Tamás gratulált dr. Csiby Miklósnak /Fotó: Imre György/

A díjazott, dr. Csiby Miklós méltatását Makláry Ákos parókus, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országos elnöke mondta el. Mint megtudhattuk, dr. Csiby Miklós jó ideig egyedül vezette a 24 ágyas békési szülőotthont. Az intézmények országos megszüntetését követően a szakrendelőben dolgozott, és jelenleg is dolgozik.

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület alelnöke, a Békési Fürdőért alapítvány elnöke. Három gyermekének és három unokájának boldog apja, illetve nagyapja. Társadalmi szerepvállalása a rendszerváltást követően kezdődött. Egyik kezdeményezője és szervezője volt a Gyergyószentmiklós és Békés közti testvérvárosi kapcsolat kialakításának. A román forradalom idején a békési máltai szeretetszolgálatot feleségével együtt vezették. A békési polgárok és az önkormányzat adakozásából, a szegedi és pesti szervezet segítségével többször indítottak segélyszállítmányokat Erdélybe, a testvérvárosba. A helyi önkormányzat mindezekért a város díszpolgára kitüntető címmel jutalmazta. A város számos rendezvényének volt szónoka, a keresztény-konzervatív oldal megbékélésének egyik vezéralakja, Békés köztiszteletben álló közéleti alakja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában