Napirenden az orvosi ügyelet

2020.08.25. 16:54

Csepreghy Elemért választották a dél-békési társulás új elnökének

Rendkívüli nyílt ülést tartott a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás kedden a mezőkovácsházi polgármesteri hivatal földszinti tanácskozó termében. Csepreghy Elemért, Mezőkovácsháza polgármesterért választották meg a társulás új elnökének.

B. O.

A jelenlévők elfogadták a szervezeti és működési szabályzat módosítását, valamint egy szándéknyilatkozatot is a további működéssel kapcsolatban, melyben többek közt kijelentették, hogy a társulásnak van létjogosultsága. Ezt erősítette meg a térség országgyűlési képviselője, Simonka György is.

Megválasztották a társulás új elnökét. (Erre azért volt szükség, mert a korábbi elnök, Varga Gusztáv lemondott – a szerk.). Dr. Varga Lajos, Dombegyház első embere Csepreghy Elemért, Mezőkovácsháza polgármesterét javasolta a posztra, aki elfogadta a jelölést. Ezután következett a titkos, minősített többségű szavazás, melynek végén egyöntetű eredmény született: a szavazatok mindegyike a jelöltet támogatta.

Pelle István alelnök (jobbról) vezette le az ülést /A szerző felvétele/

Csepreghy Elemér megköszönte a bizalmat, majd a társulás előtt álló feladatokról beszélt, hozzátéve, hogy elnökként eddigi tapasztalatait is szeretne kamatoztatni, a szakmai apparátusról szólva pedig elmondta, az Mezőkovácsházán továbbra is rendelkezésre áll. Számít a társulásban részt vevők aktív munkájára.

A tagok a területfejlesztési menedzseri feladatokról is beszéltek, mivel a társulás ilyen tevékenységet is ellát, a feladatellátás érdekében pedig menedzsert is foglalkoztatott, akinek a munkaviszonya megszűnt, így a folytatásról is egyeztettek az érintettek.

A rendkívüli ülésen a Dél-Békési Jövőkép Nonprofit Kft. működésével kapcsolatos kérdésekről is beszéltek, és az orvosi ügyeleti feladatok térségi szintű ellátásának lehetőségét is megvitatták. Ez utóbbi kapcsán a társulás kinyilvánította azon szándékát, hogy november 30-al a tagtelepülésekkel fennálló feladat-ellátási szerződést felmondja, mivel abból Mezőhegyes kilépett, nélküle pedig az változatlan formában nem folytatható.

Egyben kinyilvánították szándékukat, hogy decembertől a tagönkormányzatok Mezőhegyes kivételével központi orvosi ügyeleti szolgálat útján látják el a sürgős egészségügyi feladatokat. Erről szándéknyilatkozatban az egyes tagönkormányzatok a tanács szeptemberi ülésig döntenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában